Lichtkoepel

Waarom een lichtkoepel in huis zo aantrekkelijk is

Weet jij nog wat een lichtkoepel is? Je ziet ze steeds minder, maar ze komen langzaam aan terug in de mode. Een lichtkoepel is een koepel die je in het dak plaatst waar licht doorheen komt van buiten. Het is dus als een soort raam, maar dan niet schuin of verticaal maar horizontaal in het dak geplaatst.

Lichtkoepel

Wat je eraan hebt

Lichtkoepels hebben veel voordelen, met name op het gebied van:

  • frisse lucht
  • zonlicht en warmte
  • het aantrekkelijker maken van de woning

Hieronder worden deze punten nog verder toegelicht waar nodig.

Frisse lucht

Het hebben van genoeg frisse lucht in de woning is heel belangrijk. Er zijn lichtkoepels met een ventilatie opstand. deze zijn open te zetten. Het grootste voordeel van deze ventilatie opstand is natuurlijk dat er frisse lucht binnen kan komen. Dit is ideaal, vooral op een warme zomerdag. Omdat de lichtkoepel daarmee voor verkoeling zorgt, kan de eventuele airco langer uit blijven staan.

Warmte en zon

Als het juist koud is, kan de lichtkoepel ook een doel dienen. Dan kan deze er namelijk juist voor  zorgen dat het warmer wordt in de kamer. Er komt immers meer zonlicht binnen dan wanneer je een normaal verticaal raam hebt. Zon zorgt voor warmte maar doet nog veel meer dan dat. Het extra daglicht draagt namelijk ook bij aan je concentratie en je gezondheid. Mensen die genoeg daglicht om zich heen hebben overdag kunnen bijvoorbeeld vaak beter slapen in de nacht. Ook kun je beter concentreren op werk.