7x onmisbaar tegelgereedschap

7x onmisbaar tegelgereedschap

Tegelgereedschap, tegel benodigdheden en hun functie

Ben je van plan om zelf tegels te gaan zetten in huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij hebben een lijstje gemaakt van het belangrijkste tegelgereedschap en tegel benodigdheden. Dan heb je een goed vertrekpunt!
  1. Tegelsnijplank: Deze heb je nodig om tegels op maat te snijden. Dit handige stuk tegelgereedschap is voorzien van een geleiderail waardoor je eenvoudig een rechte lijn kunt trekken. Let er bij de aanschaf of huur van een tegelsnijplank op dat deze groot genoeg is voor het formaat van de tegels. Anders kun je beter voor een diamantzaag gaan.
  2. Diamantzaag: Voor het snijden van grote tegels die niet op een tegelsnijplank passen, of het maken van een uitsparing, gebruik je een diamantzaag.
  3. Tegellijm: Goed hechtende tegellijm is van groot belang bij tegelzetten. Deze lijm zorgt ervoor dat de tegels stevig op de ondergrond blijven zitten De hoeveelheid tegellijm die je aan moet brengen is afhankelijk van de grootte van de tegels.
  4. Lijmkam: Een lijmkam of lijmspaan gebruik je om tegellijm gelijkmatig over de tegels en de ondergrond te verdelen. Zo gebruik je altijd genoeg en nooit teveel!
  5. Levelling systeem: Met deze slimme innovatie in tegelgereedschap zorg je ervoor dat alle tegels op gelijke hoogte komen te liggen. Het levelling systeem bestaat uit clips, keggen en een tang om de clips vast te zetten. Dit tegelgereedschap is een kleine investering die het tegelzetten veel makkelijker en efficiënter maakt.
  6. Inwasspaan en een sponsbak: Je gebruikt een inwasspaan om overtollig voegsel van de tegels te verwijderen en een de sponsbak om de voegspaan tussendoor schoon te maken.
  7. Persoonlijke beschermingsmiddelen: Tot slot tegelzetten is niet zonder risico, dus misschien hadden we deze bovenaan de lijst met tegel benodigdheden moeten zetten. Draag altijd goede beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het snijden van de tegels.

Goed tegelgereedschap is het halve werk

Tegelzetten is niet altijd even makkelijk voor een beginner, maar met het juiste tegelgereedschap wordt het al een stuk eenvoudiger. Zo kun je veilig en professioneel aan de slag gaan! Op zoek naar mooie tegels? Hier vind je tegels voor een topprijs!