Is een laadpaal voor uw woning vergunningsvrij?

Laadpaal woning laten aansluiten door elektricien

Mag u zomaar een laadpaal plaatsen bij uw woning? Het antwoordt is ja! Zolang u deze op uw eigen terrein plaatst heeft u hier geen toestemming voor nodig. Wat u wel nodig heeft is een professionele elektricien die alles voor u aansluit. In dit blogartikel leest u meer over het vergunningsvrij laten plaatsen van een laadpaal bij uw woning.

Wettelijk verplicht

Voor het laten plaatsen van een laadpaal bij uw woning heeft u een elektricien nodig. Dit is niet alleen veiliger, maar ook wettelijk verplicht. Een fout bij het installeren kan immers een dodelijke afloop hebben of brand veroorzaken. Laat dit daarom over aan de elektricien, die weet wat hij doet.

Wat doet de elektricien?

Een elektrische auto kunt u gewoon opladen via het stopcontact. Maar dit duurt erg lang. Met krachtstroom gaat het een stuk sneller. Dit is een stroomaansluiting voor apparaten die veel stroom vragen, zoals bedrijfsmachines, een elektrische kookplaat en dus ook een laadpaal bij uw woning. Met een aanpassing in de meterkast beschikt u ook over krachtstroom. De elektricien regelt dit voor u.

Aanpassing in de meterkast

Wat de elektricien doet is een aanpassing in de meterkast maken. Soms is dit een extra groep, maar bij oudere huizen is het vaak verstandig of noodzakelijk om de hele groepenkast te vervangen. Deze zit vaak al aan zijn maximum, doordat het aantal elektrische apparaten de afgelopen decennia fors is toegenomen. Overweegt u toevallig ook nog zonnepanelen of een elektrische kookplaat? Doe het dan in één keer goed en neem dit mee in uw beslissing. Dan bent u in één keer klaar voor de toekomst.

Laadpaal plaatsen bij woning is zo gepiept

Een laadpaal bij uw woning is erg makkelijk voor het opladen van uw auto. Na een kort bezoek van de elektricien, is alles netjes aangesloten en profiteert u voortaan van “gratis” tanken voor de deur. Heeft u een vraag over dit artikel? Stel hem gerust via het contactformulier