De juiste raamdecoratie voor jou

Wanneer je gaat verhuizen, je bent aan het renoveren geweest of als het tijd is voor een nieuw en fris interieur, dan kun je je kamer transformeren met raamdecoratie. Ziet je ruimte er wat kaal en onafgemaakt uit, dan kunnen mooie gordijnen, authentieke lamellen of moderne screens een groot verschil maken. De volgende tips kunnen je helpen bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie.

Tip 1: decoratie of praktisch

Vraag jezelf af welke functie je raamdecoratie moet hebben. Heb je het nodig als decoratie of wil je ook van praktische voordelen gebruik maken? Zo kun je raamdecoratie nemen om de zon te weren, om ervoor te zorgen dat er ’s avonds niemand naar binnen kan kijken, om enigszins te isoleren, om de ruimte te verduisteren en ook als beveiliging. Op die manier kun je alvast een selectie maken van mogelijkheden.

Tip 2: kies voor kwaliteit

Het is erg belangrijk dat je kwalitatieve raamdecoratie kiest. Deze zullen veel langer meegaan en minder snel verkleuren. Een winkel die dit aanbiedt is Rydo (https://www.rydo.be/nl). Het is beter iets meer geld uit te geven aan raamdecoratie die mooi blijft, dan vervaalde raamdecoratie over te houden omdat je wilde besparen.

Tip 3: authentiek of modern

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je raamdecoratie aansluit bij je woning en interieur. Shutters zijn bijvoorbeeld beter in een authentieke/landelijke woning terwijl screens in een moderne woning erg goed passen. Bij twijfel kun je altijd informatie inwinnen bij een leverancier.