Waar moet je op letten bij verf kopen?

Waar moet je op letten bij verf kopen

Voorkom dat je de verkeerde kleur koopt

Je huis gezellig maken heb je zo voor elkaar met een leuke kleur op de muur. Hiermee creëer je snel de sfeer die je wilt en het is relatief goedkoop, ook omdat schilderen iets is dat je makkelijk zelf kunt doen. Net als verf kopen! Weet jij waar je op moet letten? Nee? Niet erg, in dit blog vertellen we je er meer over.

Neem een proefstuk mee naar huis

Voordat je daadwerkelijk verf gaat kopen, is het aan te raden om een proefstuk op de muren te schilderen. Zo kun je wennen aan de kleur in jouw huis voordat je de hele kamer schildert en voorkom je dat je veel geld en tijd kwijt bent aan een kleur waar je snel op bent uitgekeken of die toch minder mooi uitkomt dan je had gedacht. Gelukkig is dit gemakkelijk uit te proberen door niet meteen een grote pot verf te kopen, maar eerst een proefstukje te schilderen op de muur. Hiervoor hoef je dan slechts een klein potje verf te kopen of een verftester. Of maak gebruik van een proefkaartje dat je makkelijk in huis ophangt en ook makkelijk weer verwijderd. Zo is de kans op een miskoop minimaal wanneer je verf gaat kopen.

Koop ook meteen andere verfbenodigdheden

Vergeet wanneer je verf gaat kopen ook niet om meteen een goede roller, blokkwast, verfbak en roerhout aan te schaffen. Overweeg eventueel ook schilderstape en plastic handschoenen. Zo heb je alles in huis en kun je meteen aan de slag.

Verf uitproberen voordat je koopt

Door niet meteen een grote pot verf te kopen, maar eerst een proefstuk te schilderen of een kleurkaartje op te hangen, weet je meteen of een kleur mooi uitkomt. Dit bespaart je mogelijk veel geld en onnodig werk. Lees hier meer over wonen en interieur.