Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Een gietvloer is de perfecte optie voor wie op zoek is naar een naadloze en moderne vloerafwerking. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om een gietvloer te leggen? Het is een vraag die vaak gesteld wordt voordat klanten een beslissing nemen over hun nieuwe vloer. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die stuk voor stuk aangebracht moeten worden, wat tijd in beslag neemt. Daarom duurt het over het algemeen 5 dagen om een gietvloer te leggen. Elke laag moet eerst drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. In dit artikel nemen we je stapsgewijs mee in het leggen van een gietvloer.

Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Het leggen van een gietvloer, begint met het voorbereiden van de ondergrond. Eventuele oneffenheden worden gladgestreken om ervoor te zorgen dat de gietvloer perfect gelegd kan worden. Hier is vaak een volledige dag voor nodig.

Stap 2: Primer aanbrengen als hechtlaag

De primer fungeert als een hechtlaag tussen de ondergrond en de gietvloer. Het aanbrengen van de primer is ook cruciaal om te voorkomen dat de gietvloer loslaat. Ook dit duurt een volledige dag.

Stap 3: Schraplaag aanbrengen als onderlaag

Na het aanbrengen van de hechtingslaag, wordt er een schraplaag aangebracht als perfecte onderlaag. De schraplaag egaliseert de ondergrond zodat je gietvloer mooi egaal wordt. Ook de schraplaag heeft een droogtijd en kan een dag in beslag nemen.

Stap 4: Gietvloer leggen

Nu is het tijd om de daadwerkelijke gietvloer te leggen. Je kunt al zien hoe mooi het eindresultaat wordt, maar hij is nog niet af. Ook hier duurt het drogen weer een dag.

Stap 5: Topcoating aanbrengen

De laatste stap van het leggen van een gietvloer is het aanbrengen van de topcoating, die de gietvloer beschermt tegen krassen en vlekken. Dit duurt weer een dag en dan is de vloer klaar. Wel moet deze nog enkele dagen uitharden voordat hij volledig belastbaar is. Liever iets anders op de vloer? Lees dan ook de andere artikelen uit derubriek vloeren